Начална страница » Site Catalog » Биографии

Всичко за Емилия
http://radiolelemale.ucoz.com/dir/fen_klub/vsichko_za_emilija/2-1-0-2 01 Dec 2010, 03:59:22Емилия -Биография


Емилия е родена в семейството на Радка и Янчо
Вълеви.
Зодия овен е! Има сестра, която е по-голяма с три години от нея; казва се Даниела. Като малка Емилия е била палаво и буйно дете.Често е болeдувала и самата тя казва , че едва ли не е израсна в болниците.
На 12-годишна възраст започва да учи народно пеене при Живка
Казакова и при Димитър Колев
 
След това продължава обучението си в училището в Широка лъка. Три години по-късно младата певица се отказва, за да подпише договор с музикална компания „Пайнер". От Димитровградската компания я одобряват, въпреки че гласът й е необработен. Междувременно Емилия продължава обучението си в музикална паралелка в Димитровград и завършва през 2000г.

Преди да започне да пее поп фолк, Емилия е пяла само народна музика. През 1999г. записва първата си песен "Свършено е с теб", с която печели наградата за дебют на фестивала "Тракия фолк" 99г.Песента е по текст и музика на Митко Митев и аранжимент на Митко Петров, който година по-късно става музикален продуцент на звездата. Подготовката за дебютния албум на Емилия върви с пълна сила. Време е вече първия й голям хит - и се появява "Кой си ти".Лъчезарна, усмихната и все още по детски чаровна, младата певица печели все повече фенове.Помагат и следващите две песни, които се появяват преди албума - "Весело момиче" и "Река на любовта". През юли излиза и дебютният й албум, който е озаглавен "Весело момиче". Вече всички наричат Емилия "веселото момиче на поп фолка" - и тя напълно го оправдава с излъчването си. С излизането на албума набира скорост поредният й хит - "Мъж да си". Фенове и специалисти оценяват особено високо решението на младата певица да заложи на авторските композиции - от 12 песни в албума само 3 са кавъри. С одобрение почитателите приемат и предизвикателния дует с Мария "Ще те накажем". В дебютния албум място намира и песента "Седнах да вечерям", която е подарък от Динка Русева.

През октомври е промоцията на "Весело момиче" в ресторант "Приказките". Много колеги показват уважението си към Емилия с присъствието си и й пожелават успех с аплодисменти и свои изпълнения. Водещи на промоцията са Мария и Милко Калайджиев. В хит на купона се превръща оригиналния тоалет, който Емилия избира, за да представи песните си , и по-специално сексапилните къси дънкови панталонки с избродирани надписи: отпред "весело", а отзад "момиче".Успехът на албума е безспорен, а участията на младата певица нарастват лавинообразно. През ноември тя за първи път пее зад граница - заедно с Глория изнасят концерт в Атина.С песента "Майчино гнездо" Емилия се явява и на фестивала "Златният Мустанг" във Варна. Участва и в двата конкурса - за песен и за изпълнител.

Първите нови песни на Емилия за 2002г. са дуети. Мнозина определят като истинска смелост решението на Емилия да с Валдес - лошото момче на поп фолка. Съвместните им песни обаче са повече от успешни. "Хали-гали" и "Лудост е" са включени в албума на певеца "Лоша компания".

На благотворителен концерт на "Пайнер" през юни в Зала 1 на НДК Емилия представя една от новите си самостоятелни песни - "Любов в полунощ". Парчето допада на феновете, но мега хитът тепърва предстои."Нежни устни" е песента, която превръща Емилия в една от най-слушаните певици през лятото на 2002г. и я нарежда сред най-големите звезди на нашата музика. За първи път парчето прозвучава в Одрин. На 28 юни Емилия е поканена да пее в турския град на грандиозен концерт, който събира повече от 25 000 зрители и е част от културната програма за празниците на Одрин. Домакините не скъпят комплиментите си към Емилия, връчват й и специална грамота за принос към развитието на добросъседските отношения.

Успехите й продължават и през есента.Тя се явява на фестивала "Пирин фолк" с песента "Молитва за децата на България" по текст на Катя Кирянова, музика на Илия Загоров и аранжимент на Емил Янев.Първото й участие на утвърдения фестивал й носи престижна награда - журито й присъжда Второ място.

Transitions: 3 | Добавена от:: Coco_Jambo
Total comments: 0
Нямате права да разглеждате темата като гост.
[ Регистрация | Вход ]